Тресење полароида

За све који нису упознати са хип-хопом из 2003. године,Хеи Иа! од стране ОутКаста, линија "претрести је као полароидна слика" се понавља више од десет пута. Пратећи музички спот који је објављен заједно са синглом видео је линију која је дотакнула гомила атрактивних жена које су тресле недавно снимљене Полароидове фотографије, заједно са својим различитим шљункицама, са опасним нивоима ентузијазма.

Коначно, песма је постала једна од најкритичнијих и комерцијално успешних целогодишње, укључујући и постати прва песма која је давала милион плаћених преузимања, што је ОутКаст учинило домаћим именом и ревитализирало интересовање за оно што је било у то време , углавном заборављен, или бар застарео, производ у дигиталном добу. Изненађујуће је да су руководиоци компаније Полароид на почетку били задовољни овим помињањем, наглашавајући у саопштењу објављеном од стране портпарола Скип Цолцорд-а, "Веома смо захвални на различитој изложености марке коју нам је дала песма."

Желећи да искористе успех песме, Полароид је ступио у контакт са ОутКастом и тихо је финансирао бројне партије које ће група водити. Полароид намерно избегава отворено рекламирање током догађаја, умјесто једноставно запошљавање људи да предају нове Полароидове камере гостима познатих личности. Као што се очекивало од Полароида, познате личности су снимиле камере и равнодушно их потресле током хоровода песме, чинећи да се бренд чини свима разноликим с јавности која је икада видљива.

Полароид је такодје дао групи нове инстант камере које су на сцени за вријеме догађаја, посебно Грамми и појављивање на Уживо суботње вече. Са људима који су још једном били заинтересовани за Полароид инстант камере, постојала је још једна ствар коју је компанија морала да уради - питајте их да не учине једну ствар која је свима повезана са њиховим најпопуларнијим производом.

Видите, потресање Полароида је одличан начин повећања квота фотографије коју сте управо узели и упропастити, иако већина времена ово фанирање неће учинити ништа. Као што је објашњено у садашњој верзији званичне Полароид веб странице: "Слика се развија и засија иза прозирног пластичног прозора и никад не додирује ваздух, тако да тресење или махање нема ефекта."

На кратко, слика је постављена између слојева пластике, тако да се трепери фотографија након што се штампа и да га још увек може стварно оштетити, што доводи до појаве малих блата или блата. Јер било ко се запита тачно шта си претпостављено у складу са људима који их чине: "Најбољи начин да се обезбеди савршено развијена слика је да једноставно поставите слику на равну површину одмах након изласка из камере."

С обзиром на ово, сада се можете питати зашто је већ дуго била уобичајена пракса да се полароиди напредују у ваздуху директно након што снимите слику - нешто што без сумње на крају инспирише лирика од стране ОутКаст-а.

Ова пракса има своју генезу у раним моделима камере Полароид, посебно оних који су користили паклени филм, иначе познати филм за уклањање лупине, гдје сте морали физички искријети позитиван и негативан након што се фотографија развила. Полароиди сами напомене: "Вероватноће за уклањање коже потребно је да се осуши пре него што се то може руковати, па је махање на фотографији помогле да се брзо осуши". С обзиром на дизајн овде, махање са филмом за лупање није ризикало да се блотира, као и са наредним генерацијама тренутног филма развијеног од стране Полароида. Ипак, треба напоменути да такав талас није био потребан чак ни тада. Једноставно би се фотографија оставила да се осуши природно.

Међутим, у седамдесетим годинама, Полароид је представио своју трећу генерацију камера, као што је СКС-70, између осталог, који су користили нови, а сада и иконски, квадратни формат интегрални филм у којем се тресао, или стварно чинио било шта, али чекао слика за завршетак развоја, била је сасвим непотребна - све је било садржано у филму, без потребе за олупином или сувом.

Упркос томе, и након што је Полароид побољшао свој тренутни развојни процес, људи су наставили да протресе полароидне слике у ваздуху све док се слика не заврши, наизглед бљесно не зна да је то потпуно непотребно, па чак и потенцијално контрапродуктивно за крајњи успјешан развој.

Бонус факт:

• Иако Полароид никада није објавио званичне податке везане за продају након објављивања песме, очигледно није било довољно да спасе компанију. Морали су да прогласе банкрот у 2008. години и да су касније те године поново преузели корпорацију Полароид. Ово је други пут у истој деценији обележило предузеће, што је објавило банкрот и 2001. године. Упркос овим неусаглашености, они и даље производе инстант камере, међу осталим производима, који настављају да производе фотографије које неки људи тресу без посебног разлога.

Оставите Коментар

Популар Постс